Cerebrum Tech “En İnovatif 50 Türk Şirketi” arasına girdi
Sürdürülebilirlik odaklı yeni nesil teknolojiler üreten Cerebrum Tech, iş dergisi Fast Company’nin “Türkiye’nin En İnovatif 50 Türk Şirketi” listesine girerek önemli bir başarıya daha imza attı. Listedeki en genç şirket olarak dikkat çeken Cerebrum Tech’in Kurucusu Dr. Erdem Erkul, “2 yıl gibi kısa bir sürede ürünlerimiz ve faaliyetlerimizle yakaladığımız ivme bize güven ve gurur veriyor. ” dedi.
Türkiye’de 2021 yılında kurulan ve dünyanın birçok ülkesinde global düzeyde faaliyet yürüten sürdürülebilirlik odaklı yeni nesil teknoloji şirketi Cerebrum Tech sektöründe öncü adımlarını hızlandırmayı planlıyor. Saygın iş dergisi Fast Company’nin her yıl düzenlediği “Türkiye’nin En İnovatif 50 Şirketi” listesine 21’inci sıradan giriş yapan Cerebrum Tech listedeki en genç şirket olarak da önemli bir başarı tablosu ortaya koydu. Cerebrum Tech Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Erdem Erkul, “Tüm dünyadan iş ortaklarımızla birlikte dünyanın daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olması için dijital teknolojiler üretiyoruz. 2 yıl gibi kısa bir sürede deneyimli yöneticilerimiz, genç ve umut vadeden ürün geliştiricilerimiz ile yakaladığımız ivme bize gurur ve güven veriyor. Türkiye’den dünyaya açılan metaverse ekosistemimiz Cereverse ile stratejik iş birliği kurduğumuz dünyanın en prestijli inovasyon ve yatırım ekosistemi ABD merkezli Plug and Play’in hızlandırıcı programı kapsamındaki çalışmalarımız da hızla şekilleniyor. Önümüzdeki süreçte Cereverse ve 3D üretkenlik ve iletişim uygulamamız CereMeet inovasyon çalışmalarımızda odak konumumuzda olacak” ifadelerini kullandı.
“İş dünyası metaverse’teki gelişmeleri yakından takip ediyor”
İnternet devriminin en güncel evresi web3 ve metaverse’ün yaratacağı kapsamlı etkiler tüm dünyada merakla takip edilip tartışıldığını söyleyen Dr. Erkul, “Web 1.0 ve web 2.0’ın önce bireysel kullanıcıların hayatlarına girerek başlattığı değişim rüzgarı, web3 ve metaverse özelinde bu kez kurumsal şirketlerin öncülüğünde büyüyor. Bankacılık, perakende, otomotiv, tekstil ve gayrımenkul gibi pek çok sektörde şirketler metaverse uygulamalarını peşi sıra devreye sokuyor. Web3 ve metaverse, inovasyon dünyasının odak noktalarından biri haline geldi. Dünyanın tüm önde gelen şirketleri hem satış ve pazarlama alanında hem de çalışanlarının iş yaşamı ve eğitimi konularında dijital teknolojilerin sağladığı fırsat ve faydalardan yararlanmak için yatırımlarını artırıyor. Metaverse uygulamaları en başta iş dünyasında etki alanı kazanıyor. Yakın gelecekte bu teknolojilerin ekonomik hayata yansımalarını daha fazla göreceğiz. Kullanıcı odaklı adaptasyon süreci hız kazanacak” dedi.
“Web3 ve Metaverse ticaret ve pazarlamayı dönüştürüyor”
Metaverse’e de zemin sağlayan Web3’ün birçok yeni nesil teknoloji ile entegrasyonu mümkün kıldığını vurgulayan Dr. Erkul, “1990-2004 yılları internetin ilk ve en ilkel dönemiydi. Bloglar ve siteler aracılığıyla tek taraflı bilgi paylaşımının olduğu bir dönem. 2004 sonrasında şekillenen web 2.0 ise bireyler için çok daha interaktif ve sosyal bir deneyim sundu. Artık tüketiciler de içerik üretmeye başladı. Sosyal medya platformlarının yaygınlaşmasıyla birlikte en köklü değişimlerden biri ticaret ve pazarlama alanında başladı. Veritabanı sistemleri sayesinde kişileştirilmiş öneriler, reklamlar gösterilir hale geldi. 2010’dan itibaren ortaya çıkan Anlamsal Ağ olarak da bilinen Web3.0 ise bilgisayarların da insanlar gibi veri okuyarak analiz yapabilmesiyle başladı. Gelinen noktada ise son günlerde büyük yankı uyandıran ChatGPT gibi yapay zeka uygulamaları ile kişiye özel hazırlanan içeriklerin üretimi mümkün hale geldi. Web3 şu an büyük değer taşıyan yapay zekâ, blok zinciri, sanal gerçeklik ve nesnelerin interneti gibi birçok teknolojiye zemin sunuyor. Yatırımların hızla arttığı, ürünlerin gelişerek çeşitlendiği bir süreci yaşıyoruz. Hem sürdürülebilirlik politikalarını destekleyen hem de daha yoğun etkileşimi sağlayan metaverse uygulamaları gün geçtikçe daha fazla tercih ediliyor” değerlendirmesini yaptı.