Mert Software ‘unicorn’ olmaya odaklanacak
Yazılım ve donanım çözümleri üreten Mert Software & Electronics, 2023-2028 kurumsal vizyon haritasını belirdi. Firma, beş yıllık vizyon stratejisinde ‘unicorn’ olmak istiyor. Kurulduğu 2003 yılından bu yana MES yazılım ve donanım çözümleri üreten Mert Software & Electronics, 2023-2028 kurumsal vizyonunu düzenlenen lansman toplantısı ile açıkladı. Mert Software & Electronics beş yıllık vizyonu çerçevesinde ‘unicorn’ olmaya odaklanacak.
Bursa Hilton Hotel’de gerçekleştirilen toplantıya firmanın çalışanları ve danışmanlar katıldı. Lansman toplantısının açılış konuşmasını yapan Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Başkanı İlhan Özdemir, iş hayatındaki serüvenini anlatarak başladığı konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Özdemir, “Yaklaşık 20 metrekarelik ofisimiz vardı. Zor günlerdi ama bugün baktığımda 100 kişi olmuşuz. 1997-2023 yılları arasında çok fırtınalı günler geçirdik. Ama birbirimize güvendik, inandık. Biz, iyi bir takım olunursa ve herkes birbirine güvenirse neler yapılabileceğini ispatladık. Bu inanç ve birliktelikle beş yıl sonra kendimize koyduğumuz cesur hedefe ulaşacağımıza eminim” dedi.
Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Aziz yaptığı konuşmada “Bugünlere çalışanlar sayesinde geldik. Hepinize saygımız sonsuz” dedi. Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Üyesi Murat Yalçınsoy, “Biz yaparız. Çalışıyoruz. Kötü günlerimizde de tek ortak kararımız vardı. O da çalışmak. Unicorn olmak zor gibi ama yapamayacağımız şey yok” şeklinde konuştu. Mert Software & Electronics Yönetim Kurulu Üyesi Ümit Değirmenci ise, konuşmasında birlik ve beraberliğe vurgu yaptı.
“BÜYÜMEYİ TESADÜFLERE BIRAKAMAYIZ”
Firma danışmanlarından Bursa Uludağ Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Kurtuluş Kaymaz, işletmelerin planlı büyümeye ihtiyacı olduğuna vurgu yaparak, “Büyümeyi tesadüflere bırakamayız. Şimdiden planlıyor, kurguluyor, biçim alıyor olmamız lazım” dedi. Stratejik planlamalarda sürdürülebilirliğe dair de hikayeler yazmak gerektiğinin altını çizen Kaymaz, sözlerini şöyle sürdürdü: “Stratejik bir amaç için örgütsel yapıyı da rasyonel düzeyde dizayn etmek önemli. Rekabette üstünlük ve ortalamanın üzerinde getiri örgütü bir bütün olarak görmeyi zorunlu kılıyor. Unicorn olma yolunda eksponansiyel olarak büyümek şart. Eksponansiyel büyümeyi de farklılaştırma stratejisi ile desteklemek, ürün ve hizmetleri çeşitlendirmek, rekabet stratejisini yenilik ve inovasyon temelli gerçekleştirmek gerek.”
Birim yöneticilerinin konuşmaları ile devam eden toplantının sonunda çalışanlara kurumsal hediye kitleri takdim edildi.
3 TÜBİTAK PROJESİ BULUNUYOR
Mert Software & Electronics; ürünlerini “trex”, “DCAS”, “SYSMOND”, “trexAcademy” ve “SENSORIUM” tescilli ana markaları altında müşterilerine sunuyor. Ar-Ge ve Teknoloji Merkezi olarak müşterilerine hizmet götüren Mert Software & Electronics, 20 metrekarelik alandan bugün 3 bin metrekarelik alanda hizmet verir konuma ulaştı. Kurulduğu günden bu zamana kadar teknoloji üreten bir firma olmayı hedefleyen Mert Software & Electronics, hem elektronik Ar-Ge hem de yazılım Ar-Ge departmanlarına sahip ve bu iki birimi entegre çalıştırarak gömülü sistemler üretiyor. Firma 2008 yılında kurduğu elektronik Ar-Ge departmanı ile bu tecrübelerini MES alanında geliştirme kararı almış ve bugüne kadar 3 TÜBİTAK projesini başarı ile tamamlamış olup, bu projeler sonucunda ortaya çıkan ürünlerini de MES projelerine katma değer olarak ekleyerek geliştirmeye devam ediyor.